בחסות
מתוך מחויבות ואמונה לחשיבות השיח החברתי סביב השונות וקבלת האחר, ומתוך האמונה שהשונות שלנו יוצרת את הייחודיות של כל אחד מאתנו, ומחשיבות המפגש החברתי, אנו באלמנארה יזמנו את פרויקט “השונות כמנוף” שבמסגרתו אנשים עם מוגבלויות מוכשרים מעבירים סדנאות, שדרכן חושפים את הנהלות בתי הספר, המורים, הצוותים המקצועיים, ההורים והתלמידים לעולם האנשים עם מוגבלות, לאתגרים היומיומיים וליכולות שלהם להשתלב בכל תחומי החיים בצורה שוויונית ומכובדת.
הסדנאות בהיקף של שעתיים לסדנה וכוללות שני חלקים:
- חלק תיאורטי הכולל חשיפה לסיפור אישי של אדם עם מוגבלות, סוגי מוגבלויות וזכויות אנשים עם מוגבלויות וחשיבות שינוי הדעות והסטיגמות כלפיהם.
- חלק פרקטי שבמסגרתו המדריכים מעבירים מספר הפעלות הממחישות סוגי מוגבלויות שונות כגון מוגבלות חושית, פיזית ומנהלים שיח סביבם.
אלמנארה הצליחה לרתום את בנק הפועלים במסגרת “פועלים בקהילה” ושידרגה את הפרויקט, כך שמדובר בפרויקט חלוצי שמטרתו לסייע לאנשים עם מוגבלות בחברה הערבית, בעלי פוטנציאל וכישורים לצאת ממעגל חוסר המעש והאבטלה, ולמצות את הפוטנציאל שלהם, ולהפוך אותם לאנשים התורמים לחברה.
בפרויקט ישולבו 30 אנשים עם מוגבלות, 15 מאזור הצפון ו 15 מאזור המשולש, בגיל העבודה, בתוכנית הכשרה ייחודית.
בסיום ההכשרה ייבחרו 20 משתתפים כמדריכים ויעבירו סדנאות והדרכות, אשר יכללו, בין היתר, את התכנים הבאים: סיפורים אישיים, הפעלות חווייתיות וזכות הנגישות, במטרה להשריש את התפיסה כי המוגבלות היא חלק מהגיוון החברתי, עם פוטנציאל לשמש מנוף.
המדריכים עם מוגבלות יקבלו תמורה עבור הסדנאות האלה, וזה ישמש עבורם קרש קפיצה להשתלבות בעבודה, ולקבלת הזדמנות עתידית למשרה גדולה יותר.
כל המשתתפים יקבלו ליווי וייעוץ מקצועי ע”י יועצים (מנטורים), בכדי לשפר ולחדד את כישוריהם. בנוסף, יקבלו סיוע בחיבורם לחברות המתמחות בהשמת אנשים עם מוגבלות.
לסיכום, בסיום הפרויקט אלמנארה תכשיר 30 אנשים עם מוגבלות, כשמתוכם 20 אנשים יהיו מדריכים שיעבירו 300 סדנאות והדרכות ליותר מ- 10,000 אנשים בשנה.